Att anställa propspelare

This article was posted on June 18, 2009

Vad är det första du behöver när du har öppnat ett online pokerrum? Spelare, såklart. Du kör igång en reklamkampanj online och genom annan media, du ser till att folk vet att ditt rum är öppet och du erbjuder några väldigt attraktiva bonusar för att locka spelare. Du spenderar en bunt med pengar på allt och därefter noterar du att saker och ting inte blev som du hade tänkt. 

Att starta ett onlinepokerrum är ganska likt med att starta vilken typ av verksamhet som helst. Det finns en speciell kritisk punkt där du måste rycka och trycka verksamheten igenom för att få saker och ting i rulljans. Vet du hur hjulen på ett gammalt ånglok såg ut? De hade en stor dödvikt svetsad på ena sidan. Syftet med vikten var att rulla hjulen genom den kritiska punkten (den punkt där ångkolvringarna, som fick hjulet i rörelse, var helt utsträckta) via tröghetsmassan.

Du behöver något som liknar denna vikt i ditt pokerrum. För att räkna ut om du klarar dig förbi den kritiska punkten eller inte ska du kolla din ”critical player”-likviditet. I lekmannatermer: Om du inte har åtminstone några aktiva spelare 24 timmar om dygnet, på alla dina limits/stakes (låg, mellan, hög) är du i trubbel. Varför? Det är enkelt: låt oss säga att en high-roller går in i ditt pokerrum och är ivrig att låsa upp de generösa bonusarna som du givit honom. Han söker sig självfallet inte inte till low-limits så han kollar in din high-stakes-bord bara för att inse att endast vinden blåser där och att det inte finns några spel han kan delta i. Tro mig, det kommer ta tid innan denna spelare någonsin sätter sin fot i ditt pokerrum igen. Om du dock har ett fåtal personer där (ju fler desto bättre) kommer saker och ting vara annorlunda. Action attraherar andra spelare som skapar mer action, vilket i sin tur attraherar ännu fler spelare. Maskineriet är nu satt i rörelse. 

Hur exakt gör man för att komma förbi den kritiska punkten? Du behöver några person som spelar i ditt pokerrum 24/7. Du behöver några personer som du i viss utsträckning kan kontrollera och sprida ut där det mest behövs. Du behöver personer som inte är rädda för att spela shorthanded och heads-up med dåliga odds. Du behöver även Omaha- och Studspelare. Du behöver prop-spelare.

En propspelare är en pokerspelare som arbetar med att skapa action. Du ger honom ett utomordentligt bra rakeback-erbjudande (möjligtvis över 100%) och i utbyte för att få betalt att spela kommer han framkalla action och han kommer göra det där det behövs som mest. Se inte på det som om det skulle vara något desperat.

Alla de jättar inom industrin har gjort det (inklusive Party Poker och PokerStars). Mindre pokerrum gör det fortfarande. Det är jämförbart med sex. Alla gör det men du hör dem inte prata om det särskilt mycket.

När hjulen väl har satts i rullning kommer hela systemet få upp farten av sig självt. Du måste inte anställa props i all evighet. När du väl har nått en kritisk massa av spelarlikviditet behöver du dem inte längre, om du inte vill betala ett överpris för att snabba på allt.

Logga in / Registrera konto


Glömt ditt lösenord?
  • Välj Språk:
  • Rakeback English
  • Rakeback Svenska
  • Rakeback Dutch
  • Rakeback French