Beräkningsmetoder för rake och rakeback

This article was posted on July 8, 2009

Att registrera sig för ett rakeback-avtal medför enorma fördelar för alla spelare, inte bara för dem som spelar höga stakes eller de som vinner hela tiden. Som du förmodligen vet, gör pokerrum sina pengar genom att håva in en liten del av varje pott som vinns på deras sajt. Genom att anmäla sig till en rakeback deal, ser du till att rummet betalar tillbaka en fastställd procent av din rake (standard rakebackprocent är ca 30%, men du kan få mycket mer än så).

Nåväl, om ett pokerrum krattar in pengar från varje pott, innebär det att det är vinnaren som betalar raken och därmed är det han som får den största delen av rakeback också, eller hur? Inte en i närheten. Potten är en fristående enhet vid bordet. Den hör inte till någon: det är ungefär som en extra spelare. I slutet av en hand tar pokerrummet bordsavgiften från potten när den ännu inte hör till vinnaren och utfärdar den endast därefter. Innan vinnaren kan tillgodoräkna potten till sin stack stack, ägs potten av hela bordet, särskilt till de spelare som bidragit med pengar för att bygga den. Nej, det är inte vinnaren som får hela äran för rake-bidraget och det är inte han som får all rakeback heller. Rake och rake back tillhör alla dem som bidragit till potten, på ett proportionellt sätt om man vill vara helt rättvis.

Pokerrummen har olika metoder för att spåra rake-bidragen och tyvärr (eller lyckligtvis för vissa spelare) är inte alla dessa metoder korrekta. Ett sätt som pokerrum beräknar bidragen rake på är genom den dealt rake-metoden. I denna konfiguration, blir den rake som tas från potten i slutet av en hand jämnt fördelad mellan alla de spelare som fick kort utdelade till sig. Det spelar ingen roll om du inte ens synade BB innan du foldade: du kommer att räknas med bland de som bidragit med rake. Endast de som tillfälligt inte är med (”sitting out”) eller av någon anledning inte får kort tilldelade sig, får ej ta del av kakan så att säga. Denna metod innebär klara fördelar för de konservativa/passiva spelarna som samlar ihop bidragen rake och rakeback genom att i princip inte göra någonting och hålla i sina pengar. De kommer att generera en inkomst genom att rida på de som faktiskt göder potten med bidrag.


Om du är en klippa är sådana bord en välsignelse för dig. Om du är en lös-aggressiv galning: inte alls. Andra pokerrum använder sig av average contributed rake-metoden. Det här en mer korrekt metod, men är inte riktigt den verkligt rättvisa metoden heller. I poker rum som använder sig av den här metoden, delas den rake som tas ur potten lika mellan de som aktivt bidragit till potten. Om du fortsätter att lägga dina kort och undviker att lägga pengar i potten, kommer du inte att tilldelas någon bidragen rakeoch därför kommer du inte kunna få mycket rake back heller. 


Den tredje beräkningsmetoden av rake är den weighted contributed rake-metoden. Detta är den 100% korrekta metoden eftersom endast aktiva spelare tilldelas bidragen rake och enskilda bidrag avgörs i direkt proportion till hur mycket pengar spelare har bidragit till potten. Om du fyller potten mer än någon annan, kommer du generera mer rake och följaktligen mer rakeback också. Med allt det ovanstående i åtanke är det viktigt att du tar reda på sådana, till synes, obetydliga detaljer om det rakeback-erbjudande som du tänker registrera dig för. Beroende på din spelstil, kan vissa rakeback-avtal vara mycket mer lukrativa än andra. Rakemeback.com tillhandahåller just sådan detaljerad information om alla rakeback-avtal som erbjuds. Kolla in våra sida för rakeback-erbjudanden och registrera dig för de avtal som passar dig bäst redan nu.

Logga in / Registrera konto


Glömt ditt lösenord?
  • Välj Språk:
  • Rakeback English
  • Rakeback Svenska
  • Rakeback Dutch
  • Rakeback French