Contributed rake-metoden

This article was posted on August 18, 2009

På grund av att andra rake-bidragsmetoder tycks erbjuda en orättvis fördel för en spelare eller en annan, har en del pokerrum valt att använda Contributed rake metoden, även kallad average rake-metoden för att bestämma deras spelarnes individuella rake-bidrag. 

Contributed rake-metoden tar endast hänsyn till de spelare som satsat pengar i potten på ett eller annat sätt. Om du får dina kort och sedan foldar utan att lägga upp en obligatorisk insats (blind) eller frivilligt satsar, tjänar du noll rake-bidrag och därmed noll rakeback. 
Om du på något sätt bidrar till potten, kommer du och alla andra aktiva spelare att tilldelas en lika stor mängd rake-bidrag. 

Det positiva: Contributed rake-metoden (average contributed rake) är ett steg upp från dealt rake som ger passiva spelare lika mycket andel av den resulterande raken. Den här metoden distribuerar den resulterande raken mer rättvist, som erbjuder en uppenbar fördel för aktiva spelare som spelar många händer. Den är fortfarande inte lika exakt som weighted contributed rake-metoden dock. 

Det negativa: Enbart det faktum att någon bidrar till potten betyder inte att han ska få lika stor andel som spelarna som lägger in mycket mer pengar. På detta sätt kommer killen som trycker in pengar i potten hela tiden fortfarande att generera rake-bidrag och därmed rakeback för de spelare som knappt limpar på en flop eller två.

Logga in / Registrera konto


Glömt ditt lösenord?
  • Välj Språk:
  • Rakeback English
  • Rakeback Svenska
  • Rakeback Dutch
  • Rakeback French