Dealt rake-metoden

This article was posted on August 18, 2009

Dealt Rake-metoden (även kallad rake share eller shared rake) är en av de mest populära metoderna som pokerrum använder sig av för att avgöra varje spelares individuella rake-bidrag och därmed beräkna rakebacken. 

Dealt rake-metoden kallas också rake share på grund av hur alla spelare som delas in i en hand delar bördan av raken som tas. 
Om du spelar i ett pokerrum som beräknar ditt individuella rake-bidrag genom rake share eller Dealt rake-metoden, genererar du rake på varje hand du delas in i. 
Precis, du behöver knappt lyfta ett finger, dvs lägga in något i potten och du får redan betalt genom rakeback. Även de som foldar utan att lägga in några pengar alls kan tillgodoräkna sig rake-bidrag. 


Det positiva: Dealt rake eller shared rake har en uppenbar fördel för bra spelare: Den bestraffar dem inte på lång sikt, eller åtminstone inte till den grad andra rake beräkningsmetoder (som contributed rake och weighted contributed rake) gör. Ur ett rakeback-perspektiv, kommer tight-passiva spelare att ta åt sig äran för rake 
de inte bidrar till att skapa, men det är inte troligt att hjälpa dem på lång sikt ändå om de är långsiktiga förlorare.

Det negativa: Spelare som foldar utan att lägga in ett endaste öre i potten bör inte få tillräkna sig en del av den resulterande raken. När de gör det, är det uppenbart att de plundrar de pengar som kastas in i mitten av andra - mer aggressiva - spelare.

 

 

 

Logga in / Registrera konto


Glömt ditt lösenord?
  • Välj Språk:
  • Rakeback English
  • Rakeback Svenska
  • Rakeback Dutch
  • Rakeback French