Hur man slår online poker - del 1

This article was posted on June 15, 2009

Har du någonsin undrat varför det är så svårt att vinna i onlinepoker? Även duktiga livespelare känner så. Anledningen till detta är troligtvis det faktum att onlinepoker lagt fram så många utmaningar för spelare. Vi ska försöka ta en närmre titt på dessa utmaningar i denna artikel.

Vi börjar med att onlinepoker tillhandahåller något som generellt är till fördel för spelarna: att få vara anonym, men är det verkligen en fördel? Det är det möjligtvis för nybörjare och för svaga spelare, men för en person som förstår poker och är bra på det är det snarare ett irritationsmoment.

För personer som är framgångsrika i livepoker är det ännu mer frustrerade. Problemet kommer från det faktum att bra pokerspelare (titta på några videos med proffs) "spelar spelaren" och inte korten. Hur kan någon spela sin motståndare när onlinepoker gör det omöjligt att lära känna dem?

Det är här de flesta bra livepokerspelarna gör fel. De antar att de kan ta med sig sitt vanliga spel till bordet. Det är inte förän det kommit en bra bit in i spelet då de märker att det är en extremt frustrerande angelägenhet. De blir snuvade på den viktigaste saken som brukade vara den ledande kraften bakom deras spel, den enda saken som gjorde det möjligt för dem att vinna. Vad kan man göra för att motverka sina nackdelar i onlinepoker? Det finns inget enkelt sätt att få en exakt bild av en kille som sitter på andra sidan världen, dold av ett tvetydigt alias. Det enda sättet är egentligen att notera spelares drag under givna omständigheter.

Du behöver dock inte oroa dig, du slipper använda papper och penna. De flesta online pokerrum bidrar med verktyg som du kan använda för att anteckna saker om spelarna och kolla upp dessa anteckningar när du vill. I teorin verkar dessa noteringar vara en bekväm lösning på problemet, i praktiken kommer dock spelare och går relativt fort vid online bord, så det är egentligen endast hjälpsamt vig high-limit-bord där kundbasen är relativt konstant.

Ett annat problem, vilket är en direkt konsekvens av det vi har diskuterat ovan, är att bra spelare kommer överspela mot svaga spelare utan att veta vad som kan förväntas av dem. Att spela med komplicerade strategier mot någon som inte har en aning om vad som pågår är inte bara frustrerande, det kan vara störande destruktivt också. Det kan jämföras med att berätta ett skämt för någon som är så dum att han inte förstår ett ord av vad du säger. Att bluffa mot en av dessa medför bara misslyckande eftersom att han aldrig uppfattar att du faktiskt visar styrka. Att vinna mot dessa spelare är det enda rätta att spela på, det gammaldagsa viset, helt enkelt tight-aggressive. Vid högre limits/stakes kommer spelarkunskaper visa en dramatisk förbättring, så där blir en helt annan sak.

Det verkar helt klart klokt att använda hela ditt arsenal av smarta trick mot starka spelare. Spelare som mestadels bara synar ner, s.k. "calling stations ", symboliserar ett utmärkt värde men  kräver inga avancerade drag heller. Men innan du förstått hur en spelare beter sig kommer du få vara med om alla galna variationer och frustrationer som onlinepoker är känt för. 

Logga in / Registrera konto


Glömt ditt lösenord?
  • Välj Språk:
  • Rakeback English
  • Rakeback Svenska
  • Rakeback Dutch
  • Rakeback French