Hur man slår online poker - del 2

This article was posted on June 15, 2009

När du äntligen lyckats förstå dig på dina motståndare måste du använda rätt strategi mot varje enskild spelare. Att du har ’klurat ut’ din motspelare betyder att du har en förståelse för hur hans spelstil ser ut, det behöver faktiskt inte betyda att du kan läsa honom till den grad att du vet vad han håller i sin hand.

Mot svaga spelare (fish som inte förstår en bluff framför en torr syn) måste du återvända till grunden. Dessa spelare är immuna mot din avancerade taktik och de handlar inte bara om att du bör spara ammunition, att spela komplicerat mot dem kommer kosta dig pengar. Om du t.ex. avfyrar en välförberedd och menad bluff mot en spelare som aldrig förstod några av de signaler som du skickade ut, kommer du troligtvis kasta bort en stor bet. Återigen, låg- och micro limits är värd för en överväldigande majoritet av sådan fisk. Många bra pokerspelare gör misstaget att spela extremt bra och använder sig utav en mängd trick mot personer som spelar vid low limits. Låga limits kräver en grundläggande tight-aggressiv spelstil och du bör kasta all avancerad strategi ut genom fönstret.

Medium och high limits är en annan sak. Fisk med lågt kapital vågar ibland satsa allt även på dessa nivåer, men även om de gör detta kommer de antingen tvingas att lämna eller gå bankrupt inom några minuter. Spelbasen vid denna nivå kommer vara mycket klyftiga och det är här avancerad strategi kommer till användning. Gör vad som krävs för att förvåna dessa spelare. Var försiktig med de signaler du sänder ut för de kommer försöka läsa dig lika hårt som du försöker läsa dem. Byt växel då och då. Så snart du känner att någon förstår sig på dig ska du byta spelstil och förvåna motståndarna åtminstone några händer. Att lura någon under dessa omständigheter är det bästa du kan göra, check-raise och semi-bluff, eller gör vad som krävs för att tjäna ihop degen. Riktigt poker finns bara online vid medium och high limits, så ta med ditt A-spel och behandla din motståndare efter vad de är värda.

Small och micro limits är inte riktigt samma poker som du lärt dig genom ett ”tegel och murbruks”-pokerrum. High limits är mycket mer än så.

Om du springer på en galning ska du absolut inte låta dig skrämmas. Den spelaren, oavsett hur obestridd och dominant han verkar vara är han inget annat än en källa med pengar för dig. Han är villig och ivrig att ge dig sitt kapital om du bara vet hur han ska behandlas.

Då och då kommer en av dessa galningar lyckas att tilta ett helt bord. Om detta händer blir situationen till ännu större fördel för dig. Skapa inga illusioner; att spela framgångsrikt mot ett bord fullt av galningar är verkligen inte det lättaste man kan göra. Om du dock hanterar situationen på rätt sätt kan du göra mycket pengar. Du måste vara extra tight. Agera endast på de bästa möjliga starthänderna med den största matematiska marginalen. Visst, det kommer krävas mycket tålamod men i slutet kommer det ha varit värt att ha väntat på AA och KK.

Logga in / Registrera konto


Glömt ditt lösenord?
  • Välj Språk:
  • Rakeback English
  • Rakeback Svenska
  • Rakeback Dutch
  • Rakeback French