Hur man spelar på turn

This article was posted on June 30, 2009

Vet du varför "turn" kallas för ”the turn"? För att det är vändningspunkten i varenda pokerhand som du spelar. Ok, det kanske inte är anledningen men det är en idé som är värd att begrunda i alla fall.

"The turn" är det kritiska stadiet i en pokerhand, det är då man vet hur handen troligtvis kommer sluta. Du har kanske läst i andra pokerartiklar att när du har en monsterhand måste du få din(a) motståndare att bli förpliktigade till potten på "turn". Om de synar kommer de med sannolikhet att gå all-in på rivern och ge dig maximalt värde.

Detta är bara ett exempel som bevisar varför det är så viktigt att du spelar turn gediget.
En bra spelare kan utnyttja denna kritiska punkt och manipulera sina motståndare, bättre än i något annat stadie av handen.

Att beta på "turn" är oftast ett väldigt vinstgivande spel (med några få undantag som jag kommer diskutera senare) och de flesta bra spelarna är medvetna om detta vilket är anledningen till att de väljer att hetta till det vid just detta stadie.

Att satsa på floppen är något som de flesta spelarna kommer göra när de floppar något överhuvudtaget, om inte de floppat ett monster och de vill slow-spela den. Problemet är att efter det betat på floppen, har de svårt att följa upp på turn. Det är en av de hinder alla nybörjare måste ta sig över för att kunna bli en bra pokerspelare. Att satsa på "turn" kommer skicka ett klart meddelande till dina motståndare, att du menar allvar. Tighta spelare kommer med stor sannorlikhet att lägga sig vid ditt bet, fastän att de är solida spelare vanligtvis. Trots ett sådant vinstgivande drag finns det gånger då du inte ska beta på turn:

  • när du möter "lösa" spelare. En lös spelare kommer att syna de flesta av dina bets, även det vid turn. När du möter spelare som dessa försvinner det lönsamma vid all post-turn betting.
  • en annan situation vilken tydligt säger dig att sluta satsa vid turn är när en av dina motståndare återhöjer dig på floppen och du misstänker att han har något väldigt starkt. Satsa aldrig när du känner dig slagen.

Ett bra exempel för att illustrera lönsamheten på turn skulle vara följande: Du får AK på hand och du bestämmer dig för att se floppen. Några andra spelare stannar kvar i handen med dig och ser floppen också. När den väl kommer och det visar sig att det endast är en bunt av låga skitkort, satsar du. Motståndaren synar. På turn kommer Q. Du har fortfarande ingenting, men du satsar och vet att du fortfarande har en chans att vinna den handen. Din motståndare slänger korten. Senare får du reda på att han hade ett lågt par på floppen, vilken ledde honom till att syna din bet på floppen.

Du vann precis en pott som du egentligen kunde förlorat. Om du inte hade satsat vid turn hade du sagt till din motståndare att "jag bluffade på floppen, jag hade inte någonting". Det är det sista du vill säga till en spelare som undrar om den där damen(Q) precis dödade hans låga par eller inte.

Allt handlar egentligen om mod och förmågan att känna igen potentiellt lönsamma situationer. Med jämna mellanrum kommer din semibluff eller bluff att bli synad, men i det stora hela kommer du tjäna pengar på det.

Logga in / Registrera konto


Glömt ditt lösenord?
  • Välj Språk:
  • Rakeback English
  • Rakeback Svenska
  • Rakeback Dutch
  • Rakeback French