Image vid pokerbordet

This article was posted on July 8, 2009

Som vi alla vet, sitter inte bra pokerspelare och väntar på att värdet ska komma till dem. Då en förvirrad motståndare har exakt 50% chans att göra det du inte vill att han ska göra, så är det ganska självfallet att du inte vill handskas med förvirrade motståndare. En verkligen framgångsrik pokerspelare manipulerar sina motståndare och får dem att tro på fel sak, dvs att han får dem att göra vad han/hon vill att de ska göra.

För att kunna effektivt hantera din motståndare måste du projicera rätt sorts bordsimage. Problemet med hela den här ”table image”-prylen är att det är mycket mer komplicerat än det låter.

För det första beror det mycket på om du spelar spelaren eller spelar korten. Vid lägre limits fäster inte spelar någon stor vikt vid att de åtgärder som tas av sina motståndare, för att inte nämna det faktum att det pågår mycket multibordspelande på dessa nivåer. Spelare som spelar flera bord samtidigt spelar bara sina kort, så det finns ingen direkt nytta av att anstränga sig att vilseleda, när ingen riktigt är uppmärksam.

På high-limits blir bordsimagen själva kärnan i spelet. Människor har inte råd att inte uppmärksamma dig och de kan verkligen inte ha råd att ens tänka på att multibordsspela på sådana nivåer. Naturligtvis, lönar det sig att arbeta på din image vid dessa bord.

Det finns flera saker du måste vara uppmärksamm på när du försöker att projicera rätt sorts image:

- Om du planerar att se ut som en galning, vara noga med att inte blåsa för mycket resurser på hela affären. Det måste vara lönsamt och om det kostar dig mer att bygga upp bilden än de pengar du får ut för hela installationen, missar du poängen.

Vad du behöver göra är att nå ett fåtal showdowns med skräp, visa de andra vad du är gjord av och höja pre-flop på svaga starthänder. Det kommer vara tillräckligt för att andra ska se dig som en galning, men var mycket noga med att inte agera löst efter floppen. ”Tighta” alltid till dig då, annars kommer det sluta med att du betalar för mycket för din image.

Det finns tre grundläggande profiler kan du välja att projicera vid bordet: galningen, den konservativa och den oförutsägbara. Du måste veta vad du är ute efter när du väljer att agera på ett eller annat sätt, så här har vi lite mer om varje:

1. Galningen. När alla de andra spelarna ser dig som en galning, börjar de spela dig som de skulle spela en galning. De vet att de händer du agerar på kan inte vara bättre än vad de får hela tiden, så de är på jakt efter rätt tillfälle att göra en ärlig man utav dig.

Om du klarar av att känna av vibbarna om när de tror att ögonblicket har kommit, kan du verkligen utnyttja en eventuell stark hand du råkar på. När du får något starkt, agera lika lös och aggressiv som du gjort tidigare. Om de andra spelarna inte listar ut spelet du spelar, är chansen väldigt god att en eller flera av dem kommer att fortsätta syna eller tom. kontrahöja dig när du har nötterna.

2. Den konservativa imagen är tänkt att ge dig ett försprång när du väl bluffar. En stram spelare kommer att få mycket respekt när han åtar sig en hand. Folk antar att du har något bra om du bestämmer dig för att stoppa marker i potten och de känner sig naturligtvis hotade. Om du projicerar en ”tight” bild måste du bluffa då och då, eftersom det är det enda sättet att utnyttja denna situation.

3. Den oförutsägbara profilen. Den goda sidan av detta är att du inte kommer att kunna blir läst, den negativa sidan är att genom att vara oförutsägbar håller du dina motståndare förvirrade, något som du egentligen inte vill göra, av de skäl som nämns i början av denna artikel.

En sista sak: du måste verkligen flexibel om att visa dessa bilder. Det kommer ibland krävas att du ändrar din projicerade profil flera gånger vid samma bord.

Logga in / Registrera konto


Glömt ditt lösenord?
  • Välj Språk:
  • Rakeback English
  • Rakeback Svenska
  • Rakeback Dutch
  • Rakeback French