Lär dig att bedöma bonuserbjudanden

This article was posted on June 22, 2009

Faktumet att alla online pokerrum ger sina spelare någon sort bonus när de registrerar sig, eller t.o.m. över en längre period, är ingen hemlighet ens för de allra fiskigaste nybörjarna. Det är dock mycket svårare att veta vilken bonus som verkligen är värd att jaga.

Vissa pokerrum erbjuder endast sign-up bonusar eller första-insättningsbonusar för att vara med i de senaste trenderna och för att inte tappa spelare till andra pokerrum som också erbjuder dessa. Dessa personer kommer göra allt de kan för att göra det så svårt som möjligt att faktiskt lösa ut dessa bonusar. Deras mål är endast att locka dig att spela i deras rum och bryr sig egentligen inte om att faktiskt ge förmåner till sina spelare.

Det första man noterar när man ser en bonus är summan som erbjuds. Pokerrum gör reklam för detta på alla ställen de kan eftersom att det är som ett visitkort för dem, men är hopplöst irrelevant. Bonussumman som visas är oftast den maximala och har egentligen inte mycket att göra med den faktiskta summan som du får när du gör din första insättning. Ett typisk första-insättningsbonus-erbjudande skulle vara följande: du får 100% på din insättning upp till $200. Dom $200 dollarna ser bra ut på pappret (eller snarare på din datorskärm) men om du sätter in $50 är det $50 du får och inte $200. Så den matchande procenten blir mer relevant även att den är förminskad av de andra faktorernas värde.

De flesta av registreringsbonusarna som erbjuds skickas till ett konto för bonuspengar där du måste lösa ut den innan du kan nyttja den. Du måste spela poker för riktiga pengar och generera rake till rummet för att låsa upp din bonus. Den summa av rake som krävs för att låsa upp $1 av din bonus är ett verkligt mått på kvaliteten av erbjudandet i sin helhet. Några pokerrum låser upp 1$ för varje $10 som du genererar i rake, medan andra kräver mycket mer än så. Ju mindre rake som du måste betala för att få bonusen desto bättre är det för dig. Normalt handlar det om att tuffare krav betyder att du får pengarna senare och du måste jobba hårdare för att få dem, men i verkligheten ökar vissa av dessa bonusar insatserna i detta avseende.

De säger att bonusen slutar gälla mellan 30-60 dagar och om du inte har låst upp den innan dess får du ingen bonus. Är detta rättvist? Det är det faktiskt och om bonusen låses upp relativt snabbt bör du inte ha några problem med deadlinen överhuvudtaget. Om bonusen är väldigt svår att låsa upp plus att den har en väldigt kort giltighetstid är den värdelös, oavsett vad den maximala summan och den matchande procenten är.

Vissa pokerrum accepterar att vissa bonusar kan låsas upp i mindre summor, vilket gör att en spelare kan få en liten del av bonusen även om han misslyckas att låsa upp hela inom den tidsram som är satt. Andra rum låter endast sina kunder lösa ut hela bonusen i en klumpsumma, vilket sätter spelarna i en "allt eller inget"-situation. Självklart vill du ha en bonus som är mer flexibel eftersom att du då vet att du alltid får något om saker och ting inte blir som du planerat.

Ena annan relativt viktig faktor som till ganska stor del bestämmer kvaliteten på din bonus är den metod som pokerrummet använder för att räkna ut den rake som varje spelare genererar. Du vill trots allt inte låsa upp bonusar åt andra spelare, eller hur?

Logga in / Registrera konto


Glömt ditt lösenord?
  • Välj Språk:
  • Rakeback English
  • Rakeback Svenska
  • Rakeback Dutch
  • Rakeback French