Multibordsspelande (Multi Tabling)

This article was posted on June 23, 2009

Jag slår vad om att du hört talas om "multi tabling" i online-poker-världen. Om du dock inte har det, låt oss ta reda på vad det handlar om.

De flesta online pokerrummen (såsom Ultimate Bet) bidrar med minibord för mulitbordsspelande, vilket betyder att det är möjligt för dig att öppna ett flertal pokerbord och spela på alla samtidigt. Om du använder minibordsvyn kan du se vad som händer på alla bord på samma gång.

Nu när du vet vad multibordsspelande är tycker jag att vi ska ta en titt på varför de existerar. Vinnande pokerspelare finner det relativt lätt att slå low-limit/stakes bord. De använder sig utav en väldigt simpel strategi på dessa bord men problemet är att summan av pengarna som genereras per timma är väldigt låg. Vid denna nivå är det inte tillräckligt lönsamt för dem att fortsätta spela. De kan antingen välja att spela på högre limits eller komma på ett sätt att multiplicera dessa små andelar som de tjänar.

Att gå vidare till högre limits är mycket mer riskabelt. Att vara ha dåligt med kapital är alltid ett problem för spelare vid högre insatsnivåer. Faktumet som förvandlar en spelare till en vinnare är ganska komplicerad, men att spela vid insatsnivåer där man känner sig trygg med sitt kapital är definitivt en av dem.

Hur kan någon multiplicera sina lågnivåvinster? Enkelt: genom multi tabling. Att spela ett flertal bord på en och samma gång är också en enorm utmaning. Om du någonsin gjort detta är du medveten om hur överväldigande det kan vara, speciellt om du är van vid att spela endast ett bord åt gången. För att göra multiborsspelandet bekvämt behöver du troligtvis en större skräm än den du har, eller du kanske t.o.m. vill sätta upp flera stycken. För att göra detta kommer du även att behöva byta ut ditt grafikkort och troligtvis skaffa specialieserade mjukvaror. Vid multi tabling händer det att alla dessa små fönster hoppar upp på varann när det är något som behöver din uppmärksamhet. Det finns bra mjukvaror (såsom MTH) som hjälper dig att välja ordning på hur du vill köa upp borden, för att göra hela beslutsprocessen enklare.

Vad är meningen med att installera alla dessa hård- och mjukvaror om du misslyckas att uppnå ditt mål: att förbli en vinnare även när du spelar flera bord samtidigt. Vem som än säger till dig att det är lika lätt att spela många bord som att endast spela ett, är en lögnare. Faktum är att det inte finns en chans i världen att du ska kunna ge lika mycket uppmärksamhet till varje enskilt bord och dess motspelare när du spelar på flera.

Du måste förenkla hela ditt sätta att fatta beslut på, vilket betyder att ditt spel verkligen kommer att behöva bli mer ABC. Detta är anledningen till varför du ska undvika multi tabling vid vanliga "cash"-bord. Vid dessa bord kommer många av de spel du utför vara berorende på hur du läst dina motståndares spelmönster. Eftersom att du inte kommer kunna studera dem på samma sätt när du multibordsspelar låter jag dig bestämma vilka beslut som är bäst att fatta.

Online Pokerturneringar är en annan femma. Överlevnad är högt värderat i dessa spel, och att spela tight handlar bara om detta. Grundläggande strategi bör fungera vid multi-tabling också. Ett annat användningsområde för multi tabling är att generera rake snabbare. Större delen av bonusarna som ett pokerrum belönar sina spelare med är berorende på kvantiteten av den rake som spelaren producerar. Du behöver oftas frambringa ett visst antal poker poäng per bonusdollar för att få dina pengar.

Multi tabling vid cash-bord för detta syfte är ganska vanligt bland bättre spelare.

 

Logga in / Registrera konto


Glömt ditt lösenord?
  • Välj Språk:
  • Rakeback English
  • Rakeback Svenska
  • Rakeback Dutch
  • Rakeback French