Pre-flop action och starthänder

This article was posted on July 2, 2009

En av de vanligaste misstagen som nybörjarspelare gör är att de spelar för många händer. Poker är ett spel som har många frestelser. När man ser hand efter hand där spelare floppar bra händer med skitkort, kan det leda till att man spelar med skräpkort själv. Hur som helst, om du vill få ut en långsiktig utdelning av ditt spel är det inte såhär du ska agera.

Det absolut första du kan göra för att förbättra ditt spel är att anta en sorts standard metod när du väljer dina starthänder. Kom ihåg att en bra spelare faktiskt kan slå en svag trots kassa kort, men att endast spela på positiva EV kommer ge dig mycket bättre chanser, speciellt om du vet att du inte är tillräckligt kunnig för extrema spel.

Om du bestämmer dig för att använda dig utav en basstrategi för urval av starthänder bör du vara säker på att du har tillräckligt med disciplin för att hålla dig till detta mönster. Det negativa med detta är att du inte kommer bli involverad i så många potter och du spenderar större delen av tiden att vänta på bra starthänder. Det positiva med detta är att du har mycket tid på dig att studera dina motståndare, läsa dem och observera deras mönster.
Examt vilka händer du kan spela beror på det antal spelare du konfronterar. Ju fler motspelare som deltar desto tightare måste du spela.

Om det sitter 9 spelare runt bordet, spela då inte något annat än AK eller par från 99 och uppåt. Eftersom att antalet spelare minskar kan även du med tiden bli lite lösare (kom ihåg detta när du spelar STT´s).
När du möter 6 spelare kan du spela alla par från 66- och alla AJ´s och uppåt som inte är par.

Om du spelare short-handed eller heads-up ökar värdet drastiskt. I t.ex. heads-up ska du spela alla A tillsammans med vilket kort som helst i samma färg, klädda kungar med nior och uppåt, klädda damer med tior och klädda knäcktar med nior. Spela all luft du får. Kom ihåg att i heads-up måste du var riktigt aggressiv på alla dessa händer eftersom att aggression är nyckelkonceptet här.

Vad ska du exakt göra med dessa händer innan floppen? Höj och återhöj QQ och högre, även höga ”suited connectors”(två klädda kort i följd) såsom AK. Du vill få så många spelare, med låga kort, som möjligt att lägga sig snarast möjligt.

NL Hold´em är speciellt oförlåtande för de som jagar högoddsare på svaga starthänder. Begå inte detta misstag. Var säker på att du har kontroll over dina höjningar. Du vill lämna ett par marker om du blir omhöjd eller synad.

Limpa in allt som är svagare än AA, AK AQ, KK eller QQ. Du vill inte slösa några pengar på dessa händer.

Glöm inte att mixa ditt spel lite då och då. Du vill undvika att bli för förutsägbar.

 

Logga in / Registrera konto


Glömt ditt lösenord?
  • Välj Språk:
  • Rakeback English
  • Rakeback Svenska
  • Rakeback Dutch
  • Rakeback French