Så spelar man ett monster

This article was posted on June 22, 2009

Det är speciellt en sak som nästintill alla rookies förstår väldigt väl: i poker vinner den bästa handen. Det spelar egentligen ingen roll att en bra pokerspelare kan, och kommer, slå dem med kassa kort då och då, en monsterhand är som den Heliga Graalen för dem, som de jagar och drömmer om.

Dock, när de äntligen får en monsterhand vet de inte vad de ska göra med den, och större delen av tiden låter de den gå till spillo. De visar antingen för tydligt att de har en bra hand och får därmed de andra att lägga sig, eller så misslyckas de med att få de andra att slänga in tillräckligt med pengar i potten.

För att vinna på poker måste man göra det mesta utav de bra händer du blir tilldelad. Om en spelare lyckas att vinna ett visst antal marker på sin monster, och om du lyckas vinna mer på samma händer, är du uppenbart en bättre spelare.

Hur exakt ska rookies spela en monster då? Det beror mycket på deras bordsimage de visat genom sessionens gång.

Det blir väldigt misstänksamt om du börjar satsa som en galning om du sett ut som en tight-passiv spelare hela dagen. Samma sak gäller vice-versa: om du betett dig som en galning ska du fortsätta spela så för att det finns en chans att någon kommer att försöka göra en ärlig man av dig just på den handen (det har faktiskt hänt mig).

Som en generell riktlinje ska du försöka att agera ungefär likadant under hela spelet för att inte någon ska bli misstänksam.

Hur du än vill göra kan du spela ditt monster på två sätt: antingen genom ”slow-play” eller genom att satsa. Slutsatsen i båda fallen är att du ska försöka få dina motståndare att bli ”pot commited” på turn så att du kan få dem att gå all-in på rivern.

Du ska "slow-spela” ett monster när de andra ser dig som en tight-passiv fisk. Spela som de förväntar sig att du ska spela, speciellt om en spelare framför dig sköter all betting. Fortsätt bara syna honom och låt honom tro att du är dum. Så snart "turn" kommer, gör en re-raise och om han synar har du fått honom ”pot commited”. Rivern är din chans att gå all-in, vilket han troligtvis också kommer göra då han jagar de pengar som han redan slängt in.

Om du är känd för att bara en aggressiv spelare ska du inte förändras bara för att du får en monster (det finns många aggressiva spelare där ute som gör detta misstag).

Leverera vad de förväntar sig av dig. En bra spelare kommer nästan omedelbart låta dig veta vilken typ av hand han spelar mot dig.Återigen, försök få dina motståndare att blir ”pot commited” på turn och gå endast all-in på rivern. Du kanske vill gå all in redan på turn om ni redan har mycket pengar i potten och om det finns en risk att någon sitter på ett drag som kan slå dig.

Slutsats: Agera precis som vanligt och försök få spelare att bli ”pot commited” på turn.

Logga in / Registrera konto


Glömt ditt lösenord?
  • Välj Språk:
  • Rakeback English
  • Rakeback Svenska
  • Rakeback Dutch
  • Rakeback French