Spela Poker om Låtsaspengar

This article was posted on July 1, 2009

Det har aldrig varit lättare att lära sig att spela poker än det är nuförtiden. Ända sedan online poker tog internet med storm har poker i stort sett tagit en plats i vår vardag. Inte undra på att det finns fler pokerspelare än någonsin idag och det är inte konstigt att industrin har växt sig större än av vi kunnat drömma om.

En av de huvudsakliga inlärningsmetoderna är att spela poker för "låtsaspengar", s.k. playmoney. Alla pokerrum erbjuder en sektion där du kan spela med just låtsaspengar på spel som är exakt utformade som vanliga pokerspel för riktiga pengar. Enda skillnaden är att det inte finns någon risk att förlora ett öre från en hårt ihoparbetad lön.

Om du läser runt på internet kommer du finna all sorters artiklar där det diskuteras hur spel med låtsaspengar är dåliga och hur de inte bidrar alls till en pokerspelares utveckling.

Jag tycker dock att "Free Money"-poker är guds gåva till aspirerande pokerspelare. Det är lite lustigt lustigt att vad än ett företag eller en person skapar, finns det alltid en grupp personer som letar fel och lyfter fram de negativa aspekterna medan de totalat ignorerar den överväldigande bra och användbara sidan av den nya produkten.

Visst, gratispoker är inget du kan bygga en karriär på men om du är smart och vet vad som är bra för pokerspelare, visa mig då en mer effektiv väg att lära sig poker på, utan betald undervisning. Att lära sig spela poker är en lång utvecklingsprocess. Det händer inte på en dag, och nej, det händer inte på en månad heller. Det tar lång tid och det krävs uthållighet av den som är villig att lära sig. Första gången någon spelar poker kommer denne troligtvis bli runtsparkad vid bordet. Det är helt naturligt. Kommer en nybörjare vara bättre andra gången? Jag skulle inte tro det. Att lära sig poker är en lång resa och om du måste betala varje lite steg på den resan kommer kostnaderna att skjuta i höjden

Poker för låtsaspengar finns där för att hjälpa dig att ta dig fram de första kilometrarna av den långa resan och viktigast av allt finns den där gratis.

Spelare kan lära sig spelreglerna vid ”play money”-bord, de blir även vana att spela online samt att de kan bli vana med att använda sig av användargränssnittet. De kan lära sig genom att testköra grundläggande strategikoncept, de kan lära sig värdet av en bra starthand och de kan lära sig vad hela spelet handlar om.

Första steget en novis spelare måste ta gentemot "playmoney"-spel är dock annorlunda. Spelet handlar inte om att vinna låtsaspengar. Vid bord med riktiga pengar är målet att vinna pengar. Jag ser dock ingen nytta i att bygga upp stora höga med låtsaspengar. Vid "playmoney"-bord är du ute efter en annan sorts valuta: erfarenhet och lärdom. Precis som med alla nybörjarhjälpmedel har givetvis poker för låtsaspengar sina begänsningar. Man kan inte förmoda att alla gör sitt bästa vid dessa bord och pga. de påhittade pengarna tar inte alla spelare spelet på lika fullt allvar som de borde.

En av de största riskerna med att spela för mycket poker för låtsaspengar är att du plockar upp s.k. okunskap.

Vid "playmoney"-bord kommer du möta alla sorters spelare. Som nybörjare kommer du uppenbarligen inte kunna se vad som är rätt respektive fel. Om du märker att någon spelar på ett visst sätt och är framgångsrik, behöver inte detta nödvändigtvis betyda att denne gör rätt.

Så snart du känner att du kan klå "playmoney"-bord finns det inte längre någon anledning för dig att fortsätta spela där. Precis som att du inte heller ska flytta dig till ett bord med riktiga pengar om du inte kan slå motståndet vid bord med låtsaspengar.

Logga in / Registrera konto


Glömt ditt lösenord?
  • Välj Språk:
  • Rakeback English
  • Rakeback Svenska
  • Rakeback Dutch
  • Rakeback French