STT - Att tänka på, del 1

This article was posted on July 2, 2009

STTs är utan tvekan ett av det mest behändiga möjligheterna att tjäna pengar på i ett onlinepokerrum. Anledningarna till den ökade lönsamheten är varierande men den reducerade konkurrensen och de relativt bra oddsen (Överlev 7 spelare vid ett 10-manna bord och du kommer nästintill dubbla din investering) har mycket att göra med det.

Att peka ut de exakta anledningarna till varför varje nybörjare borde försöka att bygga sin bankrulle via STTs, är inte tanken med denna artikel, så låt oss lämna det där. Tillvägagångssättet som är mest troligt att lyckas är vad jag verkligen vill diskutera. Det finns mycket variation och tur i allt som sker så även om man är mer resonabel än en annan, kommer nybörjare gadda ihop sig mot en och göra livet surt för en. Det är den exakta anledningen till varför man behöver ta spelet och slå det långsiktigt, hellre än kortsiktigt; delvis eftersom att detta är det enda sättet att påtvinga oddsen och delvis för att de kortsiktiga vinsterna egentligen inte spelar någon roll i alla fall.

Medan STTs tar några av dessa kortsiktiga variationer ut ur spelet finns det ett annan, men dock väldigt likt fenomen verkandes här. Variansproblemet måste översättas i större skala, vilket betyder att du kommer vinna några av dessa STTs, medan du inte ens kommer sluta ITM i vissa. Ibland kommer du vara het som eld och vinna en turnerning efter en annan och ibland kommer du gå vinstlös vid 10 turneringar i rad.

Detta är den del som kan och kommer att få dig på fall om du inte lyckas vara extremt tålmodig och kallblodig gällande det hela. Återigen behöver du göra dig själv medveten om att endast de långsiktiga resultaten räknas, dock räknas långsiktigt denna gång som en månad eller liknande. Lär dig att se på poker som en månadslångt spel. Låt inte stressen över variationen nå dig. Förringa aldrig någonsin hur viktig denna syn är på din poker om du någon gång vill bli en vinnare. Om du inte klarar av att göra denna synpunkt din egen, borde du nog inte spela poker för riktiga pengar.

Den faktiska strategien som du borde ta till dig i en STT är ingen hemlig en. Faktum är att de flesta personer som deltar är medvetna om den. Om du har en annan idé om hur saker och ting fungerar är det också ok, men du bör då veta att andra spelare kommer ha fördelar över dig då.

Begynnelsestadiet av dessa spel kräver en väldigt aktsam och tight inställning. Gå inte all-in under några förhållande vid detta stadie, eftersom all-ins bär på några väldigt ogynnsamma implicerade odds just nu. Det kommer komma ett flertal chanser att göra det senare med bättre implicerade odds så försök hålla dig ifrån trubbel. Spela bara riktigt bra händer och försök att fånga några ”loose cannons” på en av dessa händer. I denna situation är det rekommenderat att försöka ta han för alla hans pengar.

Varpå spelet framskrider behöver du gradvis överge den extra tighta attityden och mjukna till lite. Var dock försiktig med att inte förvandla dig själv till en galning för tidigt. Pga. den extra tighta attityden som du än så länge visat kommer du kunna stjäla några potter, så att göra ett försök på detta eller två är rätt logiskt. Utöver det måste du dra nytta av den image du skapat, vilket är ännu en anledning att mjukna upp.

Allt eftersom att pengaplaceringarna närmar sig måste du mjukna upp ännu mer och bli riktigt aggressiv. Ett flertal faktorer styrker denna taktiska förändring, men mer om detta i artikel nummer 2.

 

Logga in / Registrera konto


Glömt ditt lösenord?
  • Välj Språk:
  • Rakeback English
  • Rakeback Svenska
  • Rakeback Dutch
  • Rakeback French